Когато историята и културата ни пленят

Тук любителите на звездите ще видят уникален за Европа аналог на спускаем апарат, с който космонавтите се приземяват благополучно от космоса на земята. Освен това в музея могат да се видят експонати на космическа храна, скафандри и др. Посещението завършва с виртуална разходка по картата на звездното небе в уникалния цифров Планетариум.

(Разстояние от Оазис Бийч Апартаменти - Камчия - 3км.)

През 1934г. е построен, действащия в село Приселци, духовен храм "Свети Дух".

(Разстояние от Оазис Бийч Апартаменти - Камчия - 7км.)

Комплексът е реплика на търговско-занаятчийска улица от възрожденския период. На територията му ще откриете кула, тъкачница, енотека, механа и кафене. Освен това, тук може да се опитат български вина, традиционна кухня за района и да се види автентичен фолклор.

(Разстояние от Оазис Бийч Апартаменти - Камчия - 22км.)

На 30км северно от Камчия се намира, скритият в скалите сред горите, Аладжа манастир. Чудесно място за отдих сред природата, но и за нови интересни исторически познания. Аладжа манастир е пещерен и възниква XI ~ XII в., когато се заселват монаси – аскети. На две нива в скалата днес можем да видим около 20тина помещения и 3 църкви. Интересно е, че монасите са били откъснати от света в манастира, но те допълнително са искали да бъдат отделени един от друг. Така някои от тях са живели в Катакомби, навътре в гората. Днес до тях може да се стигне по една горска пътека около 700м. навътре в гората. Затворени са за посещение заради срутвания, но и самата разходка до там си заслужава. Пред входа на манастира има чешма, от където можете да си налеете чиста, планинска вода.

(Разстояние от Оазис Бийч Апартаменти - Камчия - 30 км.)

На мястото, където е открит първият стъкларски завод в България, днес се намира Музея на стъклото. Разположен на брега на Белославското езеро той посреща целогодишно туристи. Можете да разгледате самия процес по изработване на стъклото, както и да се запознаете с ръчно и машинно производство. А в изложбената зала ще откриете стотици вази, чини, чаши, различни изделия от стъкло.

(Разстояние от Оазис Бийч Апартаменти - Камчия - 33км.)

Може да се съчетае с разглеждане на подводницата "Сава".

Произведена 1959г. в СССР, подводница-музей "Слава" е последният запазен образец на подводен кораб, плавал за България. "Слава" е дълга 76м., широка 7м. и разполага с 6 торпедни апарата на носа и 2 на кърмата. Намира се в гр. Белослав.

(Разстояние от Оазис Бийч Апартаменти - Камчия - 33км.)

Може да се съчетае с посещение на Музея на стъклото.

Петрич кале е ранновизантийска и средновековна крепост, разположена в Авренското плато, близо до гр. Белослав. Навремето кепостта е била защитена от всички страни. От запад и север чрез скали, а на изток и юг от стръмни долове. Арабски пътеписци описват крепостта като "проспериращ град" през XIIв. Петрич кале е разрушена и разграбена при кръстоносния поход на Владислав Варненчик.

(Разстояние от Оазис Бийч Апартаменти - Камчия - 50 км.)

slava
аладжа маснтир

Красотата на природата

Ще открием биосферен резерват „Камчия“ по долното течение на река Камчия в местността Камчийски пясъци и землищата на общините Аврен и Долни чифлик.

В резервата срещаме над 245 вида растения, дървета и блата. Богат на ендемични видове като лилавата примула (иглика) и оранжев мак, останал ни от ледниковия период, биосферен резерват „Камчия“ е интересно късче от природата на България. Горите са лонгозни, състоящи се от полски ясен, полски клен, полски бряст, черна елша и др, а в заблатените територии на гората виждаме тръстика и теснолистен папур. В река Камчия живеят над 39 вида риби и блатни костенурки.

Представителите на орнитоложкия туризъм, както и любителите на птици, отдали се на плаж тук, биват очаровани от богатото разнообразие в резервата. В района са установени около 237 вида птици, сред които най-интересни за повечето хора са черният щъркел, морският орел и соколът Орко. Повечето от орнитолозите споделят, че са срещали тук сив кълвач, черногърбо каменарче, осояд и други. За чужденците Камчия все още е едно от най-добрите места в Европа, къде може да срещнем полу-яка (полубеловрата) мухоловка.

Камчия предлага на своите посетители природа, плажове, разнообразие от флора и фауна и достатъчно места за настаняване. Любителите на птици могат да съчетаят една приятна морска почивка с наблюдение, заснемане и откриване на нови пернати приятели.

(Разстояние от Оазис Бийч Апартаменти - Камчия - 3,5 км.)

ТД "Родни Балкани" гр. Варна маркира нов пешеходен маршрут, който стартира от устието на р. Камчия и завършва на хижа Черноморец и обратното, зависи по кой път искате да поемете за начало. Част от маршрутите могат да бъдат обходени и с колело.

Язовирът се намира на 2км. от Варненското село Здравец. На брега, върху тревни площи, в близост до хижа "Здравец" са изградени места за отдих и барбекю. Можете да отидете на риболов цялото семейство. Красивата природа и чистия въздух са в основата на добрата почивка.

(Разстояние от Оазис Бийч Апартаменти - Камчия - 17км.)

На главния път Бургас - Варна се намира Зоокът "Горица", на километър от село Горица. Идеално място да заведем децата. Малки и големи могат да отдъхнат в този кът. Има дървени мостове, интересни животни, черни пътеки, всичко, което да привлече вниманието на едно дете. Лами, фазани, кенгуру, дива свиня, пауни и други животни ще срещнете на това местенце.

(Разстояние от Оазис Бийч Апартаменти - Камчия - 22км.)

Благодарение на дивата природа, чистите води и плаж и слабата урабнизация, местността "Паша дере" е една от най-красивите по Българското черноморие. Това е чудесена дестинация за любителите на самотните, "девствени" плажове. Плажната ивица е с дължина на 4км., спокойно можете да си правите разходки по нея и да събирате дарове от морето. Гористата местност, с която е обграден плажа, преглага хлад и спасение от жегата. До "Паша дере" се стига по асфалтов път, както и пеша. А ако сте любители на офроуда можете да стигнете до там по черен път.

(Разстояние от Оазис Бийч Апартаменти - Камчия - 27км)

 

Защитена местност "Орлов камък" ни разкрива чудесна гледка към горите, както и към едноименният водопад. Разположен на река Армера, водопадът се състои от два прага - като горният е по-висок 5-6м, а долният около 3м. До водопад "Орлов камък" се стига по асфалтиран път от село Горни Чифлик и след това пеша през гората. Местността е защитена, защото предпазва находище на божур и останки от степни гори.

(Разстояние от Оазис Бийч Апартаменти - Камчия - 30км.)

"Маргарита" се намира в село Гроздьово, област Варна. Тук ще разгледаме колекция от растения с тропичен, субтропичен и преходно-средиземноморски произход. Какво може да се види?: колекция от кактуси и сукулентни растения; колекция от палми; маквиси и псевдомаквиси и субтропични плодни дървета.

(Разстояние от Оазис Бийч Апартаменти - Камчия - 32км.)

zdravets
pasha dere
orlov kamyk
Kamchia
ekopyteka kamchia-hizha chernomorets
zookut Goritsa