Речни забавления

речни забавления

Лятото е време да отпочинем и да съберем сили за работа, учене или изолиране вкъщи за цяла година напред. Освен да се печем на плажа, да плуваме в топлите морски води, да се разхождаме в планината, да обикаляме културни мероприятия, да разглеждаме архитектурата на различни градове, можем и да се насладим на преживяванията, които само реката би ни предложила.

С тази статия Ви напомняме за определени речни забавления, на които може да се отдадете:

Разходка около реката

Шумът на плавно движеща се вода успява да успокои доста хора, а разходката ни помага да се поддържаме във форма. Чистият въздух също носи своите ползи, така че никога не подценявайте ползите, които ще имате след една приятна разходка покрай реката.

/ Ако се разхождате покрай брега на река Камчия (к.к Камчия), ще видите лодки, лонгозни гори на отсрещния бряг, рибарски колиби, бунгала, заведения и къщи на хора, предпочели да живеят по поречието на реката./

Къмпингуване

Ако обичате да сте сред природата и нямате нищо против да спите на открито, къмпингуването тогава е Вашето нещо. Дори да е само за една нощ, това ще Ви помогне да се сближите отново с природата и да забравите за шума и не дотам чистият въздух на градската среда.

Риболов

Едно от най-важните забавления покрай река, несъмнено е риболовът. Освен, че ще отпочинете психически и ще се изпълните със спокойствие, може би ще си осигурите съвсем сами и храната на масата. Забавлявайки се ще срещнете различни видове речни обитатели.

/ Във водите на река Камчия може да хванете: крайморска мряна, речен и морски кефал, шаран, пъстърва и др./

Разходка с лодка по реката

Някои реки обуславят приятни разходки с лодка. Седите в лодката и наблюдавате вълните, които тя остава по водата, наблюдавате природата наоколо, вятърът Ви разхлажда, а гледките спират дъха Ви.

/ По река Камчия ще се насладите на приятна разходка с лодка, която се доближава и до самото устие, с което реката се влива в Черно море. Гледката е уникална, сякаш светът свършва и навсякъде е синьо. Не пропускайте да видите тази красота сами./

Разходка с каяк

Гребането в спокойни води, освен безопасно е забавно, успокояващо, а и добра тренировка. Гребейки, човек се наслаждава на красотата на природата и чистия, свеж въздух.

/ С каяк по река Камчия е интересно, забавно и красиво. Насладете се и вие на това преживяване./

Забавление с  Stand Up Paddle /SUP/

Този спорт произлиза от Хаваи, където се практикува отдавна. Удобен е за всеки човек, който иска да се научи да гребе, да пази равновесие и да държи курс. Красотата на реката, на брега и възможността да се почувстваш силен и можещ не бива да се пропускат.

Реката може да носи на хората и множество забавления. А най-хубаво е когато съчетаем море и река, така освен плаж и морски приключения, можем да се отдадем и на речни забавления.

6 причини да се отдадем на офроуд приключение с джип


 • Разходка из непознати, труднодостъпни места

Когато изберем разходка с 4х4 джип знаем, че можем да достигнем места, които са трудно достъпни за всички останали. Това ни дава едно чувство на свобода и превъзходство – ще видим нещо, което рядко се вижда.

 • Достигни върха

В повечето случаи, с офроуд коли, се достига до места с невероятни гледки. 4х4 джипът ти помага да се изкачиш до върха на планината или поне до труднодостъпно възвишение. Поемаме дълбоко чист въздух и се отдаваме на красотата на природата.

 • Посети невероятни места, независимо от физическото си състояние

Ето една от наистина страхотните причини да можеш да се повозиш на офроуд. Дори да имаш двигателни проблеми или просто да се изморяваш бързо, този транспорт ти позволява гледки и разходки, които по друг начин не биха били достижими.

 • Излез от комфортната си зона и опитай нещо различно

Идеята е, че можеш да преминеш през път, който дори не прилича на такъв. Да преодолееш страха, че не би се преобърнал на първото препятствие. А накрая – да получиш награда от невероятна гледка.

 • Ти си шефът

Когато се качиш на 4х4 джип и знаеш, че можеш да отидеш навсякъде, тогава ставаш шефът. Избираш по кой път да поемеш, дори да няма път. Преценяваш дали може да преминеш през препятствието или не. Ако успееш – е няма „по-голям“ от теб.

 • Подарък за цялото семейство

Това е неповторим подарък за цялото семейство. Разходка с джип из непознати места. Красиви гледки, адреналин и пъстра природа, чудесно преживяване за всички.

Море и култура

Варна 2022


Слънце, плаж, море, приятен морски бриз и спокойствие – за това си мечтаем през летните горещини. А когато успеем да съчетаем всички тези прекрасни неща заедно с култура се получава един „рай“ за душата.

Ето и някои от предстоящите културни събития за гр. Варна и района през лято 2022:

 • Международен фестивал на поезията „Славянска прегръдка“ 20.05.2022-25.05.2022 гр. Варна
 • Национално турне 2022 – „Сухишвили“ Национален балет на Грузия 08.06.2022 – 20:00ч. гр. Варна
 • 11.06.2022г. – КУЧКИ – премиерен спектакъл – театър – С участието на: Станимир Гъмов, Невена Бозукова, Албена Павлова, Даниел Пеев и Петьо Петков – Шайбата
 • Концерт „CECA – 35 години на сцена“ 15.06.2022 – 20:00ч. Дворец на културата и спорта, Зала “Конгресна”
 • „Нощ на ансамблите“ (Тракия, Филип Кутев, Пирин) – 21.06.2022г. Летен театър – Варна – 20:00ч.
 • Международният музикален фестивал “Варненско лято” 96 години – стартира 25.06.2022г до 08.10.2022г. – програмата за фестивала можете да откриете на : https://visit.varna.bg/bg/event/96_godini_mezhdunaroden_muzikalen_festival_varnens.html
 • 30 -ти Международен театрален фестивал „Варненско лято” – стартира на 30.06.2022г и завършва на 12.07.2022г. Програмата за театралния фестивал можете да откриете на следния ел. адрес: https://visit.varna.bg/bg/event/mejd_teatralen_festival.html
 • Васко Василев – концерт – гр. Варна 30.06.2022г.
 • Концерт-спектакъл “Светът на киното в музика” – Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Васил Петров и др. – 08.07.2022г. Летен театър гр. Варна
 • “Утре отново” – акустичен концерт на Графа – 15.07.2022г. Летен театър гр.Варна
 • Алея на книгата гр. Варна 29.07.2022 – 07.08.2022г.
 • Международният джаз фестивал “Варненско лято” 29.07.2022 – 01.08.2022г.
 • Международен панаир на занаятите и изкуствата “Булгарика” 01.08.2022-21.08.2022г.
 • Международен фолклорен фестивал „Варненско лято“ – 01.08.2022-04.08.2022г.
 • Международен кинофестивал Карантината – 03.08.2022-07.08.2022г. Повече информация за кинофестивала ще откриете на: http://thequarantine.org/
 • Национален фолклорен фестивал “Фолклорни Вълни” СОК Кмачия – 25.08.2022-29.08.2022г.
 • Младежки фестивал на изкуствата “Пътуване към миналото” – 27.08.2022-29.08.2022г.
 • ГРАМОФОНЪТ с Виктор Калев – авторски концерт-спектакъл 30.08.2022г.
 • “Миле Китич – 40 години на сцена” – концерт – Летен театър „Варна“ 01.09.2022г. 20:00ч.
 • Световен фестивал на анимационния филм – 09.09.2022-13.09.2022г. – повече информация за фестивала може да откриете тук: https://varnafest.org/
 • Европейски музикален фестивал – Варна – програмата му включва камерни, симфонични концерти и рецитали. 22.09.2022-10.09.2022г.
 • 40-ти Фестивал на българския игрален филм “Златна роза” – 23.09.2022-29.09.2022г. Повече информация можете да откриете тук: https://www.zlatnaroza.bg/

Източници: https://visit.varna.bg/bg/events/5.html ; https://fccvarna.bg

На море през септември?

Ползи

 • Повече спокойствие
 • Приятни температури
 • По-ниски цени
 • Подсилване на имунната сиситема
 • Изгаряне на излишни калории
 • Намаляване на стреса

Повече спокойствие

Множеството хора на плажа, на басейна или по ресторантите не са твоето нещо. Ако многото коли, пътуващи към плажа сутрин и големия брой хора, чакащи за кафе на бара преди теб, те натоварват, то тогава септември е идеалния месец за почивка на море. Спокойствието е в повече, плажът не е пълен с народ, басейните също, можеш да пиеш своето сутрешно кафе, докато се наслаждаваш на звучните птички и морския бриз.

Приятни температури

Адската жега не е за всеки. Високите температури през деня, достигащи до 37 градуса на плажа, понякога не са чак толкова приятни. Водят до изгаряния, слънчасване, обезводняване и други. През септември обичайно температурите спадат, но не е студено. 25-26 градуса на плажа са чудесни за едно приятно изживяване, за хората, търсещи прохлада. Водата в морето все още е топла и приканваща, а слънчевите лъчи нежно галят мокрите тела.

По-ниски цени

Много са причините, които обуславят по-ниските цени през септември по българското черноморие. Ако искате да се възползвате от тях:

Подсилване на имунната система

По-хладката вода в морете си има и своите плюсове. Може да си мислиш, че да плуваш в хладка, морска вода е последнето, което би желал и то би ти навредило, но това съвсем не е така. Плуването в хладка, а дори и студена морска вода действа като силен имуностимулант. Ефектът на студената вода върху тялото се изследва от години и вече е доказано, че тя стимулира кръвните телца, защото тялото е подложено на стрес от студа.

Изгаряне на излишни калории

Ето още една полза от хладката морска вода, която е доста търсена напоследък. Плуването е спорт и по принцип ти помага да изгориш калории, но в студена вода тялото се напряга да се стопли и гори допълнително калории. По-ефикасен и приятен начин от фитнес пътеката.

Намаляване на стреса

Знаеш, че стреса въобще не е полезен, нали? Затова и повечето от нас ходим на почивка, за да намалим стреса и успешно да си починем. Ето още една неуспорима полза от плуването в по-студена вода. Доказано е, че плувците в студена вода са много по-спокойни и не се поддават лесно на стрес.

Има още много ползи на септемврийското море и слънце, но ще оставим на теб да ги откриеш, по време на почивката си.

Модерни в бански

(Модни тенденции в банските костюми за 2021г.)

Лятото настъпи и на нас вече ни се ходи на море. Искаме да бъдем модерни и красиви за летните си фешън селфита. Затова е хубаво първо да се запознаем с тазгодишните трендове сред банските костюми.

Тази година светът на модата залага на бански, напомнящи ни за 70те и 80те години на миналия век. Неонови цветове, великолепни абстрактни форми, напомнящи на Версаче принтове и пастелни цветове са само малка част от новото модерно.

 • Неоновите цветове привличат вниманието. Защо не се облече в нещо, което ще остави трайна следа? Не е нужно винаги да сме облечени в тъмната гама – ето, искрящото оранжево, цикламено, жълто, електрическо синьо отново е на мода.
Източник: https://ae01.alicdn.com/kf/He190de15d9a34a7ebfc55f5e783d408fO/White-Black-Red-Neon-Yellow-Ruffle-Shoulder-One-piece-Swimsuit-Women-s-Ribbed-Sexy-Monokini-Bathing.jpg_Q90.jpg_.webp
 • Бански във вдъхновени от морето цветове и форми. Влезте във водата или просто останете на пясъка, докато заснемате чудесни селфита, които да разкрият прекрасния загар, който сте получили докато почивате на Камчийския плаж по сами, с приятели или семейно.
Източник: https://hips.hearstapps.com/hmg-prod.s3.amazonaws.com/images/swim-15-1618799294.jpg?resize=980:*
 • Геометрични форми – Представете си кубистични шарки, изкривени карета, вълнообразни линейни дизайни и всичко, което ви харесва от геометричните форми. Ако сте от хората, които предпочитат черното и всичко, което не привлича внимание, не се притеснявайте геометричните форми ви предоставят красота без да събират много погледа.
Източник: https://cdn.shopify.com/s/files/1/0784/0207/products/1_55e42e0c-8114-4b88-93e9-683b5f306361_800x.jpg?v=1592559398
 • Старовремски бохо стил – тук всичко се отнася до малките детайли. Като много ресни, ретро деколтета, волани и неутрални цветове, които просто „крещат“ „Свободен дух“. Ако това е вашият стил, очаровайте това лято с него.
Източник: https://image27.zekela.com/o_img/2017/09/27/240819-10439693/black-white-polka-dot-retro-boho-flounce-high-waist-swimsuit.jpg
 • Бански в преливащи цветове – нещо в този тип бански привлича окото и то го привлича така, че те да станат тренд за тази година. Защо не? Снимките стават страхотни, а вие можете спокойно да покажете на приятели и колеги как сте плажували и колко в крак с модата сте били.
Източник: https://www.net-a-porter.com/variants/images/6630340699343312/in/w920_q80.jpg
 • Пастелни цветове и флорални мотиви – да, пастелните цветове и цветята са си класика, но самата форма на банския, извивките, които следва, преливането на цветовете и приятната материя са нещо ново. Идеален тип бански за красиви фотосесии на плажа.
Източник: https://cdn.modaoperandi.com/img/images/products/837803/461057/large_love-shack-fancy-floral-demeter-suit.jpg?_v=1623768291&h=600&operation=resize&w=700

Избор има, поглезете се, бъдете в крак с модните тенденции и накарайте хората около вас да ви завидят.


P.S А каква е модата сред мъжките бански?

Мъжете тази година могат да разчитат на : еластични електрик шорти, найлонови „изпрани“, шорти на сладоледи, шорти на цветя, бански с комикс елементи и изчистени, изцяло в черно. Бъдете красиви и модерни до вашите половинки.

8 малко познати от миналото места в к.к Камчия

Преди години к.к Камчия е разцъфтявал и посрещал хиляди гости от Европа и България. Местните казват дори, че на този голям плаж не е имало място, където някой да си постави кърпата. Можело е да отседнете на бунгало, а да вечеряте в луксозен, голям ресторант. Младите са се забавлявали в ресторантите и кръчмите, след което са продължавали към някоя от тогавашните дискотеки. Курорта все така е бил зелен, защото както сега, и тогава гостите са се наслаждавали на чист въздух, красив плаж, синьо море и зелена гора.

Тук ще Ви разкажем за 8 от малко познатите, на туристите, кътчета от миналото на к.к Камчия:


Нощен клуб “Black and White”, в последствие и дискотека „Lucifer“

Работел за последно преди повече от 15г., клубът-дискотека събирал гостите на Камчия, които искат да танцуват. Като повечето подобни места, бил най-пълен с хора в петък и събота. Тогава купонът продължавал до първи петли. Деветдесетте години на Камчия са работели няколко дискотеки.


На следващата снимка, ще видите още една дискотеките в миналото -„Русалка“, която преди две години беше посъживена и работеше като бар и клуб на плажа.

Rusalka

„Снек-бар Лазур“ или по-познат сред местните като „Шестоъгълника“

е бил от онези малки кътчета на централно място, които са се сблъсквали с хиляди туристи на ден. За последно работел може би през деветдесетте година на XXв., „Шестоъгълника“ е бил отличен пример за крайбрежно капанче.


„Пилето“

По пътя към станция „Рай“ откриваме малка кръчма, най-много посещавана от местните, за последно преди повече от 15г.


На снимките по-долу виждаме множество вече разрушени бараки, но навремето, процъфтяващи места, създадени да обслужват многото туристи, разстилащи палатките си, около тях. Според местните, на това място е имало много палатки, толкова, че новодошлите, желаещи да къмпингуват са били пренасочвани към други места, поради пълна заетост.


„Горска среща“

Отдавна, както се вижда по разрушенията, е работел и ресторант „Горска среща“. Както забелязваме по снимките, ресторантът е доста голям, приютявал е редовно гости на комплекса.


Отправяме се към може би най-големият ресторант на територията на комплекс Камчия. Масивен, построен на голяма площ сред гората, неговата осанка все още величествено се откроява. За жалост не знаем името му. За последно е работел през шейсетте години на XXв.


„Гъбката“

Преди години място, от което да си вземеш нещо за разхлада, днес място, на което да направиш селфи с детето.


Пътят през гората ….

пътят през гората

„Бункерът“

По името ще го познаете. Първо бункер, после заведение, сега, за съжаление, една развалина. Но ако се качите да го разгледате, ще имате и чудесна гледка към плажа и морето. Препоръчително е пеш, защото е много лесно да заседнете с колата.


“The past is behind, learn from it. The future is ahead, prepare for it. The present is here, live it.”

Thomas S. Monson

Културен афиш – Варна – (Юни – Юли 2021г.)

Когато сме на море, можем освен да си почиваме, да разгледаме историческа забележителност наоколо или да се заснемем на някое красиво, природно кътче. Но и нашата душа има нужда от „храна“. Затова гладни се оглеждаме за културни прояви, по време на почивката ни. Да се разведрим ние възрастните, докато баба и дядо гледат децата, или пък всички заедно да се позабавляваме.  

В настоящата статия ще представим тазгодишни културни събития, както и театрални и музикални постановки във Варна за месец юни и юли. Имате ли време и желание, отдайте се на малко култура !

Юни

НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ЕТНОСИТЕ  „БЪЛГАРИЯ ЗА ВСИЧКИ“

Форум, на който се изявяват музикално, представители на различните етноси.

ФЕСТИВАЛ ЗА БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ „МЕГДАНСКО ВЕСЕЛИЕ КРАЙ МОРЕТО“

Събитията са с конкурсен характер. Участват както български, така и клубове от чужбина, които се занимават с народни танци.

25 юни

ДЕН НА МОРЯКА

Място: Археологически музей – вътрешен двор

26 юни – октомври

“ВАРНЕНСКО ЛЯТО” – Международният музикален фестивал


Театрални и музикални изяви:

15 юни „САМО ЗА ЖЕНИ“ – комедийна постановка

18 юни „ГРАФИНЯ МАРИЦА“ – оперета

19 юни “АДЕКВАТ” – танцов хип-хоп спектакъл

19 юни „БАЩИ, ЛЪЖИ И ОЩЕ НЕЩО“ – ситуационна комедийна постановка

21 юни „НА ЖИВО“ – Моноспектакъл на Александра Сърчаджиева

22 юни „НА СЕВЕР ОТ ИЗТОКА“ – Авторски концерт на Даниела Белчева

22 юни „ВЪЛШЕБНАТА ФЛЕЙТА“ – опера

23 юни „ДВУБОЙ ОТ ИВАН ВАЗОВ“ – Постановка на Мариус Куркински

23 юни „ПЛАЧ НА АНГЕЛ“ – Моноспектакъл на Христо Мутафчиев

25 юни „СЕЗОНИТЕ“ – Концертна оркестъра на Държавна опера- Русе

27 юни „ЧАМКОРИЯ“ – В ролята на Бае Славе: Захари Бахаров

28 юни „ГРАФА“ – концерт турне

29 юни  „ДВУБОЙ“ – По Глума* от Иван Вазов

29 юни „ ДВАМА СЪВСЕМ ГОЛИ МЪЖЕ“ – комедиен спектакъл

30 юни „ПЛАЖЪТ“ – комедийни вечери с известни актьори


Юли

XXX МЕЖДУНАРОДЕН ДЖАЗ ФЕСТИВАЛ

31 юли – 9 август

XII АЛЕЯ НА КНИГАТА


Театрални и музикални изяви:

1 юли „КОСА“ – Американският племенен любовен рок мюзикъл

2 юли „СИМФОНИЧЕН КОНЦЕРТ“ – русенска филхармония

3 юли “БАЩА МИ СЕ КАЗВА МАРИЯ” – комедийна постановка

4 юли Фермерски пазар Варна

5 юли „НАШАТА ГОЛЯМА ФРЕНСКА СВАТБА“ – комедийна постановка на Асен Блатечки

5 юли Концерт на Веселин Маринов

5 юли „Балетна гала“ – балетна постановка

6 юли “ИН & ЯН” – концерт с Михаела Филева и Максим Ешкенази

6 юли „ХАЙДЕ НА ХОРОТО С НЕЛИНА“ – концерт

7 юли „НАПРАВИХТЕ МЕ НА ЛУД!“ – шоу спектакъл с участието на Фики Стораро, Руслан Мъйинов и др.

8 юли „Изневери в повече“ – комедийна постановка

8 юли Концерт „Веско Ешкенази на 50“

10 юли „ОТЧАЯНИ СЪПРУЗИ“ – комедиен спектакъл

11 юли Варненски фермерски пазар

13 юли „МАРИУС 50“ – сборен моноспектакъл

14 юли „МЪЖЪТ НА ЖЕНА МИ“ – комедийна постановка

14 юли „ХОФМАНОВИ РАЗКАЗИ“ – опера – премиера

15 юли „ПЛАЖЪТ“ – комедийни вечери с известни актьори

16 юли „ЧОВЕКЪТ ОТ ЛА МАНЧА“ – мюзикъл

18 юли Варненски фермерски пазар

20 юли “РИГОЛЕТО” – опера от Джузепе Верди – премиера

20 юли „БАЙ РОК“ – авторски спектакъл на Филип Аврамов

21 юли „СВАТБА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ“ – комедия от Робин Хоудън

22 юли „МОСТ МЕЖДУ КУЛТУРИ“ – авторски концерт и спектакъл на ДАНИЕЛ ФЕРСТАПЕН

22 юли „ШОУТО НА НИКИ УРУМОВ“ – комедиен спектакъл

22 юли „ТРАВИАТА“ – опера от Джузепе Верди

24 юли „ТРУБАДУР“ – опера от Джузепе Верди

25 юли Варненски фермерски пазар

28 юли Концерт на Йорданка Христова

29 юли „ПЛАЖЪТ“ – комедийни вечери с известни актьори


Източник: https://varnaculture.bg/bg/kulturen-kalendar.html ; https://fccvarna.bg


„Култура, както казва един японски учител, е това, което остава когато всичко е забравено.“ – Едуард Ерио

Аладжа манастир – природа, история и спокойствие

На 30км северно от Камчия се намира, скритият в скалите сред горите, Аладжа манастир. Чудесно място за отдих сред природата, но и за нови интересни исторически познания. Когато имаме свободно време и решим да се разходим от Камчия до Варна, можем да продължим маршрута и до манастира, определено си заслужава.

aladzha manastri vhod

С какво грабва вниманието и защо си заслужава да се разходим до там?

peshteren manastir

Аладжа манастир е пещерен и възниква XI ~ XII в., когато се заселват монаси – аскети. На две нива в скалата днес можем да видим около 20тина помещения и 3 църкви. За жалост те са променили първоначалния си облик заради срутвания. Но дори и така, гледката остава интересна. Големи или малки, няма значение, винаги се учудваме на това, как монасите са живели на такава малка площ, спали върху камъните, катерели се из скалните ниши. Заслужавало си е, защото гледката от втората ниша на манастира е потресаващо красива. Виждаме гора, която завършва с море. Самият въздух там е по-различен, наситен с история, чист от горите, носещ настроение.

Освен, че възрастните могат да си отдъхнат сред гората, децата имат много пространство, където да тичат. А селфитата и снимките, които да покажем на приятели, стават много красиви.

detska igra v manastira

Интересно е, че монасите са били откъснати от света в манастира, но те допълнително са искали да бъдат отделени един от друг. Така някои от тях са живели в Катакомби, навътре в гората. Днес до тях може да се стигне по една горска пътека около 700м. навътре в гората. Затворени са за посещение заради срутвания, но и самата разходка до там си заслужава.

В Аладжа манастир можете да видите и уникален аудиовизуален спектакъл „Легенди от Аладжа манастир”, който се прожектира в определени дни през лятото.

Работното време на манастира е:

1 май – 31 октомври:
9 ч. – 17 ч., без почивен ден.

1 ноември – 30 април:
9 ч. – 16 ч., с почивни дни неделя и понеделник.

Входна такса:
5 лв. за възрастни, 2 лв. за деца.

За настаняване в к.к Камчия, последвайте линка:

Разходка сред гората – силен имуностимулант

В забързаното си ежедневие и работата на бюро ние често забравяме, че организмът и тялото ни имат нужда от движение и по-точно движение сред природата. В настоящата блог статия ще разберем колко много ни вдъхновява и подсилва една разходка сред гората.

Разхождайки се из гората, наблюдавайки растенията, цветята и с малко повече късмет и някое диво животинче, ние се чувстваме изпълнени с енергия и подмладени. Въпреки, че разбираме как прекараното от нас време сред природата ни се отразява добре, то не осъзнаваме напълно колко е полезно за нашето здраве. Горите не само пречистват въздуха, но и влияят положително на тези, които прекарват време сред тях.

Разходката сред гората помага на хората като:

 • Подсилва имунната им система;
 • Дарява ги с чист въздух;
 • Намалява кръвното налягане;
 • Усилва притока на енергия;
 • Връща доброто настроение;
 • Изпълва човека с позитивизъм.

Всичко това е благодарение на растенията. В гората се съдържа висока концентрация на кислород, а растенията продуцират биологично активни вещества, наречени фитонциди. Тяхната способност е да потискат растежа на гъби, бактерии и някои вируси в организмите.

            Освен голям и небетонизиран плаж, к.к Камчия ни осигурява и горска среда, която можем да използваме за подсилване на организма.

Сутрин слънчев плаж край морето, следобед семейна разходка сред гората.

Сутрин слънчев плаж край морето,
следобед семейна разходка сред гората.

Добре звучи, нали?

Да избягаме от скучното ежедневие в претъпканата градска джунгла към зелената гора и синьото море.

Oasis Beach Apartments – Kamchia ни очаква ☟ ☟ ☟

Настаняване

5 плюса на настаняването в апартамент за лятната почивка

Когато планираме любимата ни лятна почивка, най-дълго време ни отнема обмислянето къде да отседнем. Голямото разнообразие от места за настаняване прави изборът ни по-труден. Често когато напишем желаната дестинация в google, като например „Камчия“, ни излизат реклами на хотели, бунгала и комплекси. Има чудесни оферти за хотели с добро обслужване и на разумни цени, но обширният апартамент в повечето случаи е доста по-предпочитан от еднотипната хотелска стая. В тази статия ще открием 5 плюса на настаняването в апартамент за лятната ни почивка.

 • Дом далеч от дома

Чудесна причина е, че се настаняваме в апартамент, който ни предоставя уюта на дома и все пак далеч от дома ни. Апартаментът ни предоставя едно от най-желаните условия на всеки почиващ, а именно личното пространство. Така избягваме шумните хотелски гости, ранното събуждане от камериерките, както и стотиците гости, плуващи в басейна на хотела. Оазис Бийч Апартаменти – Камчия предлага уют и спокойствие на своите гости далеч от дома.

 • Да сготвиш любимата си храна с местни продукти

Дори и готвенето да не е „нашето“ нещо, то наличието на кухня в мястото, където сме отседнали е истински плюс. Закуската е бърза и лесна, приготвянето на кафе също. А ако сме отседнали мама, тати, баба, дядо, братчето и сестричето, то направата на палачинки е истинска забава, а консумирането им на терасата, отдавайки се на морски бриз, слънчеви лъчи и спокойствие е плюс за цялото семейство.

 • Семейство и приятели „ЗАЕДНО“

Когато пътуваме 6 членно семейство или по приятелски, често един от главните ни проблеми е настаняването. Защо? Защото искаме да сме заедно, а можем да бъдем в една хотелска стая най-много до четирима. Баба и дядо остават отделно, а пък мама и тати нямат никакво лично пространство. Настаняването в апартаменти премахва това неудобство. Как?  Ето пример: Оазис Бийч Апартаменти – Камчия разполага с апартаменти с две спални и хол с разтегаем диван. (https://obk.bg/nastanyavane/2bedroom/apartament-s-dve-spalni-large/ ) Мама и тати в едната спалня, баба и дядо в другата, а децата на дивана в хола, пред телевизора. И най-важното всички заедно и то без да навлизаме в личното пространство на другия.

 • Съотношение цена – качество

Тенденцията е, че апартаментите под наем, на самообслужване, предлагат по-добро съотношение цена-качество от хотелите. Това се отнася най-вече за пътуващи семейства и групи приятели. Цената на човек в повечето случаи е доста по-ниска спрямо настаняването в хотел. А готвенето ни спестява от посещението на ресторанти и гостилници и харченето на пари. Използването на безплатните басейни в комплекс Оазис Бийч Камчия е допълнителна полза за нашите гости.

 • Повече места за релакс

Особено за семействата с малки дечица, завърнали се от морето, тичането на децата на едно място в хотелската стая със сигурност не е приятно. Повечето пространство осигурява комфорт за всички. Докато мама и тати си почиват в хола, децата са си легнали в спалнята. А ако сте настанени в комплекс като Оазис Бийч Апартаменти, то децата могат да си играят с други дечица, тичайки по тревните площи или в билярдната зала, докато мама и тати си почиват около басейна.

Апартаментът: по-добрата версия на хотелската стая.

“It is nice finding that place where you can just go and relax.” –Moises Arias