Речни забавления

речни забавления

Лятото е време да отпочинем и да съберем сили за работа, учене или изолиране вкъщи за цяла година напред. Освен да се печем на плажа, да плуваме в топлите морски води, да се разхождаме в планината, да обикаляме културни мероприятия, да разглеждаме архитектурата на различни градове, можем и да се насладим на преживяванията, които само реката би ни предложила.

С тази статия Ви напомняме за определени речни забавления, на които може да се отдадете:

Разходка около реката

Шумът на плавно движеща се вода успява да успокои доста хора, а разходката ни помага да се поддържаме във форма. Чистият въздух също носи своите ползи, така че никога не подценявайте ползите, които ще имате след една приятна разходка покрай реката.

/ Ако се разхождате покрай брега на река Камчия (к.к Камчия), ще видите лодки, лонгозни гори на отсрещния бряг, рибарски колиби, бунгала, заведения и къщи на хора, предпочели да живеят по поречието на реката./

Къмпингуване

Ако обичате да сте сред природата и нямате нищо против да спите на открито, къмпингуването тогава е Вашето нещо. Дори да е само за една нощ, това ще Ви помогне да се сближите отново с природата и да забравите за шума и не дотам чистият въздух на градската среда.

Риболов

Едно от най-важните забавления покрай река, несъмнено е риболовът. Освен, че ще отпочинете психически и ще се изпълните със спокойствие, може би ще си осигурите съвсем сами и храната на масата. Забавлявайки се ще срещнете различни видове речни обитатели.

/ Във водите на река Камчия може да хванете: крайморска мряна, речен и морски кефал, шаран, пъстърва и др./

Разходка с лодка по реката

Някои реки обуславят приятни разходки с лодка. Седите в лодката и наблюдавате вълните, които тя остава по водата, наблюдавате природата наоколо, вятърът Ви разхлажда, а гледките спират дъха Ви.

/ По река Камчия ще се насладите на приятна разходка с лодка, която се доближава и до самото устие, с което реката се влива в Черно море. Гледката е уникална, сякаш светът свършва и навсякъде е синьо. Не пропускайте да видите тази красота сами./

Разходка с каяк

Гребането в спокойни води, освен безопасно е забавно, успокояващо, а и добра тренировка. Гребейки, човек се наслаждава на красотата на природата и чистия, свеж въздух.

/ С каяк по река Камчия е интересно, забавно и красиво. Насладете се и вие на това преживяване./

Забавление с  Stand Up Paddle /SUP/

Този спорт произлиза от Хаваи, където се практикува отдавна. Удобен е за всеки човек, който иска да се научи да гребе, да пази равновесие и да държи курс. Красотата на реката, на брега и възможността да се почувстваш силен и можещ не бива да се пропускат.

Реката може да носи на хората и множество забавления. А най-хубаво е когато съчетаем море и река, така освен плаж и морски приключения, можем да се отдадем и на речни забавления.

Когато навън вали, а ние сме на морска ваканция

 • Да поседим на балкона

Когато навън вали и не можем да отидем на плажа, можем да поседнем на балкона/терасата. Гледката и шума на дъжда успокояват сетивата. С кафе в ръка или с бира/безалкохолно. А пък може да почетем книга на балкона, сред тишината и тихото румолене на дъжда, което си е рядък шанс за спокойствие.

 • Пазаруване на закрито

Дъждът е идеален повод всяка дама, а и не само, да реши да си купи нещо от мола. Докато дамите се разходжат около магазините, децата могат да се забавляват в създадените за това зони. Мъжете също могат да пийнат нещо в някое кафене.

Shopping
 • Разходка с колата

Когато не Ви се стои в апартамента/стаята, а навън вали, можете да си направите разходка с автомобила. Начертайте си карта с места, където не сте били, но искате да посетите. Със сигурност ще се сетите за някое местенце, отдавна приканващо Ви да го разгледате. Дали ще бъде музей или парк на закрито, заведение или близко градче, Вие избирате.

Road trip
 • Киномаратон

Защо пък да не си пуснете интернета на лаптопа или телефона и да не изберете няколко плажни филми? Да, на морето сте, да, не можете да поплувате сега, но пък можете да се радвате на плажа виртуално, докато почивате, необезпокоявани от никого.

Movie day
 • Настолни игри, карти или пъзели

Можете да изберете правилната настолна игра за Вашите деца. Играйте с тях семейно, обърнете им внимание, забавлявайте се. Картите също са нещо, което развива мисълта, но и забавлява. Пробвайте да наредите някой пъзел, който инак отдавна седи в чекмеджето у Вас и всяко лято го връщате от почивката отново цял и неотворен.

Board games
 • Направете сувенири за приятели и семейство

Така и така вали навън, защо пък да не помогнете на децата собственоръчно да изработят сувенирчета за своите приятели. Със сигурност сте събирали мидички и рапани. Направете гривнички, пръстенчета, колиета или просто фигурки.

Souvenirs
 • Да сготвим нещо нетрадиционно

В момента, в който чуете дъждовните капки, вземете всичко от хладилника или отидете да напазарувате. Направете си пица с ръзлична плънка за всяко парче, смешни палачинки или весели сандвичи, забавлявайте се вскусно 🙂

Cook Up Some Fun
 • Предайте се, ах намокрете се

Винаги сте искали да проверите наистина ли е така романтично да се разхождате по плажа в дъждовен ден. Е, сега е моментът да откриете. Дали ще се забавлявате, дали ще откриете романтика в тази дъждовна разходка, дали ще настинете или просто ще решите, че сте направили нещо глупаво, оставяме на Вас да решите.

Give In and get wet
the Sea

6 причини да се отдадем на офроуд приключение с джип


 • Разходка из непознати, труднодостъпни места

Когато изберем разходка с 4х4 джип знаем, че можем да достигнем места, които са трудно достъпни за всички останали. Това ни дава едно чувство на свобода и превъзходство – ще видим нещо, което рядко се вижда.

 • Достигни върха

В повечето случаи, с офроуд коли, се достига до места с невероятни гледки. 4х4 джипът ти помага да се изкачиш до върха на планината или поне до труднодостъпно възвишение. Поемаме дълбоко чист въздух и се отдаваме на красотата на природата.

 • Посети невероятни места, независимо от физическото си състояние

Ето една от наистина страхотните причини да можеш да се повозиш на офроуд. Дори да имаш двигателни проблеми или просто да се изморяваш бързо, този транспорт ти позволява гледки и разходки, които по друг начин не биха били достижими.

 • Излез от комфортната си зона и опитай нещо различно

Идеята е, че можеш да преминеш през път, който дори не прилича на такъв. Да преодолееш страха, че не би се преобърнал на първото препятствие. А накрая – да получиш награда от невероятна гледка.

 • Ти си шефът

Когато се качиш на 4х4 джип и знаеш, че можеш да отидеш навсякъде, тогава ставаш шефът. Избираш по кой път да поемеш, дори да няма път. Преценяваш дали може да преминеш през препятствието или не. Ако успееш – е няма „по-голям“ от теб.

 • Подарък за цялото семейство

Това е неповторим подарък за цялото семейство. Разходка с джип из непознати места. Красиви гледки, адреналин и пъстра природа, чудесно преживяване за всички.