Да поплуваме в морски води ….

/ползите от солената вода/

Защо да не повярваме в силата на морската вода? Морската сол е полезна за здравето ни, така че имате ли възможност, поплувайте в морето. Морската вода е естествен лечебен източник, съдържащ натриев хлорид, магнезий, сулфат, калций и калий. Най-големият орган в нашето тяло е кожата и тя абсорбира тези минерали при всяко наше топване в морската вода. Ето защо, когато се върнем след плуване, се чувстваме като „нов човек“.

Няколко ползи от плуване в морето:

* Подсилва имунната система

Когато плувате в студена морска вода, това стресира вашето тяло и активира имунната ви система. Морската вода спомага да преборите определени инфекции, като помага на имунната ви система да се пребори с тях.

* Подобрява кръвообращението

Морската вода подпомага растежа на клетките и функцията на органите. Плуването в студена, солена също ви обгръща в минерали и това подобрява кръвообращението.

* По-лесно преодоляване на настинка

Колкото и странно да Ви звучи, почувствате ли се болни, вдигнете ли температура, настинете ли с обилна хрема, при първа възможност – поплувайте. Натриевият хлорид е друг минерал, открит в морската вода, който помага за разхлабването на слузта и лечението на респираторни проблеми. Много важно е, че помага за облекчаване на алергии, като изчиства синусите от дразнещите полени.

* По-красива кожа

Магнезият, съдържащ се в морската вода, помага за хидрирането на кожата ви, като същевременно подобрява цялостния й вид. Солената вода подмладява, кожата ви, подпомага детокса на тялото както и лекува кожни заболявания, като екзема, псориазис, обриви и акне.

* Действа благоприятно на цялото тяло

Бромът в солената вода облекчава мускулни болки и възпаления, причинени от физически и емоционален стрес. Също така магнезият във водата помага за отпускане на мускулите, намаляване на стреса и облекчаване на нервите.

Не само тялото ви ще ви благодари...но и ще се почувствате по-здрави и заредени с енергия! 
Спрете да кихате и започнете да плувате! 
Съвет номер едно за красота: плувайте в солена вода!