Плажове около Оазис Бийч Апартаменти – Камчия

  • Плаж „Камчия“ ~ 3.5 км

Плажът на Камчия е един от най-живописните по българското Черноморие. Плажната ивица е широка и леснодостъпна. Има достатъчно място за множество туристи. Aтракция представлява устието на река Камчия, където тя се влива в морето. Пясъкът е ситен, а колкото по-далеч сте от устието на реката, толкова по-чиста е морската вода. Тук природата съчетава море, плаж, гора и река. Плажът през по-голямата част от сезона е неохраняем и не е стопанисван.

  • Плаж „Папаз Кулак“ ~ 3.6 км до гората, от там офроуд или пеша

Местните наричат плажа -„Таляната“. За да стигнем до него, освен че се преминава през гората, се слиза и по стръмни пътеки, където трябва да внимаваме и за змии. Водата е чиста, няма хора, пясъкът е чист, въздухът е същевременно морски и горски. Разходката със сигурно си заслужава, ако сме любители на различното, по-екстремното.

  • Плаж „Камчийски пясъци“ ~ 19 км

Там, където, ежегодно се провежда пясъчния полумаратон и триатлон. През пътче в гората, извън населено място, ние стигаме до този неохраняем и нестопанисван плаж. Намира се между плажовете Камчия и Шкорпиловци. Тук ще видим уникални пясъчни дюни, които на места навлизат над сто метра в сушата.

  • Плаж „Паша дере“ ~ 27км (значително по-близо през гората)

Отново плаж сред дива природа, незасегната от урбанизацията. До определена част от пътя е възможно с автомобил, след това ни очаква пешеходна разходка сред природата. Ако решим да плажуваме на този красив плаж, можем да го съчетаем с офроуд разходка през гората. Забавлението е гарантирано. В близост до Паша дере е местността „Лиман“, обрасла с блатна растителност и тръстика. Морският въздух, съчетан с чистият и прохладен горски, е нещото, което привлича жадуващи за природа и чистота хора.

Плажовете „Камчия“ и „Паша дере“ са част от туристически маршрут с начало хижа „Черноморец“ и крайна точка устието на река Камчия.