Речни забавления

речни забавления

Лятото е време да отпочинем и да съберем сили за работа, учене или изолиране вкъщи за цяла година напред. Освен да се печем на плажа, да плуваме в топлите морски води, да се разхождаме в планината, да обикаляме културни мероприятия, да разглеждаме архитектурата на различни градове, можем и да се насладим на преживяванията, които само реката би ни предложила.

С тази статия Ви напомняме за определени речни забавления, на които може да се отдадете:

Разходка около реката

Шумът на плавно движеща се вода успява да успокои доста хора, а разходката ни помага да се поддържаме във форма. Чистият въздух също носи своите ползи, така че никога не подценявайте ползите, които ще имате след една приятна разходка покрай реката.

/ Ако се разхождате покрай брега на река Камчия (к.к Камчия), ще видите лодки, лонгозни гори на отсрещния бряг, рибарски колиби, бунгала, заведения и къщи на хора, предпочели да живеят по поречието на реката./

Къмпингуване

Ако обичате да сте сред природата и нямате нищо против да спите на открито, къмпингуването тогава е Вашето нещо. Дори да е само за една нощ, това ще Ви помогне да се сближите отново с природата и да забравите за шума и не дотам чистият въздух на градската среда.

Риболов

Едно от най-важните забавления покрай река, несъмнено е риболовът. Освен, че ще отпочинете психически и ще се изпълните със спокойствие, може би ще си осигурите съвсем сами и храната на масата. Забавлявайки се ще срещнете различни видове речни обитатели.

/ Във водите на река Камчия може да хванете: крайморска мряна, речен и морски кефал, шаран, пъстърва и др./

Разходка с лодка по реката

Някои реки обуславят приятни разходки с лодка. Седите в лодката и наблюдавате вълните, които тя остава по водата, наблюдавате природата наоколо, вятърът Ви разхлажда, а гледките спират дъха Ви.

/ По река Камчия ще се насладите на приятна разходка с лодка, която се доближава и до самото устие, с което реката се влива в Черно море. Гледката е уникална, сякаш светът свършва и навсякъде е синьо. Не пропускайте да видите тази красота сами./

Разходка с каяк

Гребането в спокойни води, освен безопасно е забавно, успокояващо, а и добра тренировка. Гребейки, човек се наслаждава на красотата на природата и чистия, свеж въздух.

/ С каяк по река Камчия е интересно, забавно и красиво.  Насладете се и вие на това преживяване./

Забавление с  Stand Up Paddle /SUP/

Този спорт произлиза от Хаваи, където се практикува отдавна. Удобен е за всеки човек, който иска да се научи да гребе, да пази равновесие и да държи курс. Красотата на реката, на брега и възможността да се почувстваш силен и можещ не бива да се пропускат.

Реката може да носи на хората и множество забавления. А най-хубаво е когато съчетаем море и река, така освен плаж и морски приключения, можем да се отдадем и на речни забавления.