На море през септември?

Ползи

  • Повече спокойствие
  • Приятни температури
  • По-ниски цени
  • Подсилване на имунната сиситема
  • Изгаряне на излишни калории
  • Намаляване на стреса

Повече спокойствие

Множеството хора на плажа, на басейна или по ресторантите не са твоето нещо. Ако многото коли, пътуващи към плажа сутрин и големия брой хора, чакащи за кафе на бара преди теб, те натоварват, то тогава септември е идеалния месец за почивка на море. Спокойствието е в повече, плажът не е пълен с народ, басейните също, можеш да пиеш своето сутрешно кафе, докато се наслаждаваш на звучните птички и морския бриз.

Приятни температури

Адската жега не е за всеки. Високите температури през деня, достигащи до 37 градуса на плажа, понякога не са чак толкова приятни. Водят до изгаряния, слънчасване, обезводняване и други. През септември обичайно температурите спадат, но не е студено. 25-26 градуса на плажа са чудесни за едно приятно изживяване, за хората, търсещи прохлада. Водата в морето все още е топла и приканваща, а слънчевите лъчи нежно галят мокрите тела.

По-ниски цени

Много са причините, които обуславят по-ниските цени през септември по българското черноморие. Ако искате да се възползвате от тях:

Подсилване на имунната система

По-хладката вода в морете си има и своите плюсове. Може да си мислиш, че да плуваш в хладка, морска вода е последнето, което би желал и то би ти навредило, но това съвсем не е така. Плуването в хладка, а дори и студена морска вода действа като силен имуностимулант. Ефектът на студената вода върху тялото се изследва от години и вече е доказано, че тя стимулира кръвните телца, защото тялото е подложено на стрес от студа.

Изгаряне на излишни калории

Ето още една полза от хладката морска вода, която е доста търсена напоследък. Плуването е спорт и по принцип ти помага да изгориш калории, но в студена вода тялото се напряга да се стопли и гори допълнително калории. По-ефикасен и приятен начин от фитнес пътеката.

Намаляване на стреса

Знаеш, че стреса въобще не е полезен, нали? Затова и повечето от нас ходим на почивка, за да намалим стреса и успешно да си починем. Ето още една неуспорима полза от плуването в по-студена вода. Доказано е, че плувците в студена вода са много по-спокойни и не се поддават лесно на стрес.

Има още много ползи на септемврийското море и слънце, но ще оставим на теб да ги откриеш, по време на почивката си.