Слънцезащитните кремове

Една от най-важните грижи на съвременния човек е грижата за кожата и превантивната защита от слънцето. Често обаче слънцезащитните продукти съдържат в себе си вещества, които също могат да нанесат немалко вреди.

Така например, повечето слънцезащитни продукти имат силно химичен състав. Само поглед към съдържанието е достатъчен, за да се откажем напълно от тях.

Излагането на слънце, е най-добрият начин за добиване на витамин D . Слънцезащитените продукти обаче блокират производството на витамин D в кожата.

Нови изследвания дори показват, че хора, които прекарват по много време навън и не изгарят, са по-малко застрашени от появата на меланома.

Съставките в слънцезащитната козметика попадат не само върху кожата, а и в кръвта.Особено податлива на подобна абсорбация, е детската кожа. Поради това не трябва да се използва козметика, чиито състав е неизяснен.

Парабените са най-широко използваните консерванти в слънцезащитната козметика. Тъй като са извлечени от растителни и петролни източници, те могат да предизвикат дразнене на чувствителна кожа .

По-голямата част от слънцезащитните продукти на пазара съдържат токсични вещества или химикали, които смущават ендокринната система По този начин те могат да нарушат хормоналния баланс в тялото ни.

Може би най-голямата вреда, която нанасят слънцезащитните продукти, е заблудата, че използването им позволява безразборното излагане на слънчевите лъчи.Затова е важно да знаем колко време можем да прекарваме под слънчевите лъчи, когато кожата придобие лека розовина, оставането на слънце без защита след това вече може да навреди на кожата и организма ви.

2 Replies to “Слънцезащитните кремове”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *